< Graf van Aaltien Iemhoff

  
zerk 313

Hier rust onze lieve tante Aaltien Brünger-Iemhoff, geb. 10 april 1870, overl. 13 aug. 1962 - Psalm 23 - Fam. Weitkamp

Opoe Brünger is in de nacht van zondag op maandag heengegaan in de ouderdom van 92 jaar: Aaltien Brünger geb. Iemhoff staat voluit in het overlijdensbericht, dat haar trouwe verzorgers hebben uitgegeven.

Een opmerkelijke wilskrachtige vrouw is daarmee heengegaan, die in haar leven veel voor anderen heeft betekend. Lang reeds was ze weduwe en nooit geheeld was de wonde over het heengaan van haar enige dochtertje. Maar de tegenslagen hebben haar dichter bij haar God gebracht en haar 'wandelen met Hem', is voor velen een rijke troost geweest. Met haar vele middelen heeft ze veel goeds gedaan.

Een kostelijke levensavond heeft ze gehad. Wanneer lichaamszwakte haar levenkracht verminderde, dan bleef haar toch altijd nog bij, dat Jezus het houvast van haar leven was geworden. Daarvan heeft ze tot de laatste levensdag gezongen. Ze kende veel mooie gezangen. Altijd opnieuw getuigden ze weer van haar blijmoedig Christen zijn. Altijd blij en altijd dankbaar reisde ze naar 't Vaderhuis.

Ík heb de vaste grond gevonden...' Dat was een van haar lievelingsliederen. Velen zullen haar vrijdag uitgeleide doen. (bron: De Toren, augustus 1962)

  
advertenties van haar verzorgster H. Woelderink en de families Weitkamp in Hardenberg en Brünger in Wilsum.

Aaltien Iemhoff was getrouwd met Arend Brünger en de dochter van Willem Iemhoff en Jennigje Timmerman.

Bij de kerkvoogde is bericht ingekomen, dat mevr. A. Brünger-Iemhoff een bedrag van f. 1000,- aan de kerkvoogdij heeft gelegateerd.