Toen, op 31 december 1927: meester Bonkes gestorven.

Op 31 december 1927 overleed Jan Hendrik Bonkes, op 52-jarige leeftijd. De in Drachten geboren onderwijzer was in de raadsvergadering van 5 december 1894 benoemd tot 2e onderwijzer aan de openbare lagere school in De Krim. Kort na de jaarwisseling verhuisde hij van de gemeente Coevorden naar De Krim.

Met ingang van 1 augustus 1902 werd hij tweede onderwijzer te Gramsbergen. Jan Hendrik Bonkes was op 30 maart 1906 in het stadhuis van Hardenberg getrouwd met Geziena Johanna Caron.

Meester Bonkes was o.a. voorzitter van de Co√∂peratieve Elektriciteitsonderneming ‘Gramsbergen en Omstreken’, secretaris/penningmeester van het Groene Kruis, dirigent van het plaatselijk fanfarekorps ‘Studiosa omnia Vincit’ (later ‘Crescendo’) en voorzitter van de Vereeniging tot het in stand houden van oude gebruiken. Hij was vanaf 1913 waarnemend hoofd van de school te Gramsbergen (toen hoofdonderwijzer H.B. van Veen met pensioen ging). Meester Bonkes is begraven op de begraafplaats aan de Anerdijk in Gramsbergen.

Volg ons ook op https://www.facebook.com/historischeprojectenhardenberg/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.