Toen, op 3 februari 1913: school Bruchterveld officieel geopend.

Op de prentbriefkaart is goed te zien dat het in 1913 geopende schoolgebouw al een eerste uitbreiding heeft gekregen. Helaas beschikten we niet over de originele prentbriefkaart, zodat we geen betere kwaliteit kunnen tonen dan deze.
Bezit u de originele prentbriefkaart? We horen het graag!

Op maandagochtend 3 februari 1913, om tien uur, werd de christelijke lagere school Bruchterveld officieel door 61 leerlingen in gebruik genomen. Het Salland’s Volksblad van 7 februari deed verslag:

“Bruchterveld. Maandagmorgen werd hier de christelijke school geopend. De vlag wapperde en aan den ingang was het gebouw met groen versierd. Belangstellenden en kinderen vulden de lokalen. Dr. Schot las psalm 111 en ging voor in gebed. De heer Haverkamp wenste het bestuur der school ook namens het bestuur van de school te Bergentheim geluk met deze inrichting. Het stemde hem ietwat weemoedig toen hij vrijdag jl. 24 kinderen van zijn school zag vertrekken om voortaan hier ter school te gaan. Maar toch verheugt hij zich, dat deze school tot stand kwam. De kinderen zullen getrouw de school bezoeken, dat vertrouwt hij, als hij denkt hoe jonge kinderen den langen slijkerigen weg aflegden naar de school te Bergentheim. Daarna sprak de heer Rintjema, afkomstig uit Dokkum, die gereed stond zijn betrekking te aanvaarden. De eerste bladzijde der geschiedenis van deze school wordt thans geschreven.”

Op 16 maart 1912 was besloten tot de bouw van een school over te gaan. De advertentie tot aanbesteding verscheen op 26 april 1912 in het Salland’s Volksblad. Op 11 oktober van datzelfde jaar was de zgn. ‘eerste steen’ gelegd door ds. Schot en ds. Goris.

Volg ons ook op https://www.facebook.com/historischeprojectenhardenberg/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.