Toen, op 29 augustus 1959: Oranjefeest in Heemse.

Deze kleurendia maakte dominee Loor op 29 augustus 1959.

Uit de krant: Kunst en vrolijk feestvermaak te Heemse. 
De feestelijkheden te Heemse dragen een apart karakter. Men beoefent daar zang- en muziekkunst, die wel een bijzonder hoog peil heeft bereikt en men speelt daarnaast op zo’n ongekunstelde wijze volksspelen, dat het een genoegen is om daaraan mee te doen of er getuige van te zijn. Alles werkt daar samen om het feest te doen slagen: de wondermooie omgeving, vanwaar men eenerzijds uitziet naar de eeuwenoude kerktoren van Heemse en daarnaast zijdelings kan profiteren van een rust ademend landschap langs de boorden van de Vecht.
Imponerend ziet men daartegenover de keurige woningen van de stad Hardenberg, die de feestgenoten vertellen dat intimiteit en toenemende welvaart best kunnen samengaan, zodat er alle rede is om rondom het huis van Oranje feestelijkheden te bedrijven.
Onder leiding van het onderwijzend personeel en geassisteerd door het bestuur der Oranjevereniging werd de tweede dag geopend met de kinderspelen, waarbij de lachspieren danig in beweging werden gebracht. Kruiwagenrace voor paren 1. J. Hofsink en S. Hofsink. 2. H. Welink en D. Kerkdijk. 3. H. Naber en Z. van Lenthe. Ringsteken op bromfiets: 1. H. Hutten te Rheeze en 2. H. Zomer. Mastklimmen: 12 van de 28 deelnemers wisten de top te bereiken en de worst te bemachtigen…

Volg ons ook op https://www.facebook.com/historischeprojectenhardenberg/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.