Op 27 augustus 1965, schreef Het Noord-Oosten:
“Dat de zakenlui van Radewijk met de tijd mee gaan, bleek dinsdagmiddag toen de heer H. Kampherbeek een zelfbedieningswinkel opende in de meer dan honderd jaar bestaande winkel van zijn familie. Nadat het dochtertje Jenny haar grootvader, die er 37 jaar de bestaande zaak heeft geleid, de sleutel had aangereikt, werd de opening met een toepasselijk woord verricht en konden de talrijke aanwezigen kennis nemen van deze goede aanwinst in deze Saksische buurtschap.”

Tot het eind van de jaren vijftig was er nog altijd gebakken in de eigen broodbakkerij. Daarna werd het brood betrokken van de centrale bakkerij uit Bergentheim. In 1986 kwam een einde aan het winkelbedrijf van de familie Kampherbeek in Radewijk.

In de slachtmaand (november) van 1869 was namelijk het eerste contract getekend waarmee de familie in Radewijk het recht verwierf om haar bakkerskunsten te tonen. Het was de overgrootvader van Hendrik Kampherbeek, genaamd Hendrik Jan, die toen een huurovereenkomst sloot met de weduwe van de in 1868 jammerlijk verdronken molenaar Jan Antonie van Houselt. Die originele huurakte is bewaard gebleven. Een fragment daaruit:
“Het huis wordt verhuurd met de daarin aanwezige winkel en bakkerij, winkel- en bakkersgereedschappen, bestaande de winkel uit een toonbank met tien laden en een opstand met tien bakken, een toonbank met een lade, een winkelkast met twee banken en tweeëntwintig laden en tien vakken met een onderstuk van zes bakken, twee koperen balansen en 1 ijzeren balans, vier blikken- en 2 koperen schalen, 2 blikken meeltrechters, 2 idem olietrechters, 1 tinnen azijntrechter, 1 enkel- en 1 dubbel tinnen maatje, vijf blikken maten, 1 van 5, 2 van 2, 1 van 1 en 1 van een half maatje, vijf groen geverfde blikken bussen, 1 zonder deksel, een blikken strooptrom, vijf witte flesschen, 2 met blikken, 2 met glazen en 1 met koperen deksels, een koffijmolen, 1 blikken oliebak, een bruin geverfde beschuitenton met 6 ijzeren banden en deksel, een zoutvat, drie houten kranen, 2 houten bankjes voor het raam, een potwinkel met 3 lange en 5 korte banken, een brood- en potwinkel met acht banken, een keulsche azijnkan, een eijermand, een laddertje en een metalen hulsschel.

In de bakkerij een bakkersoven met nieuwen floer, een goeden ijzeren mond en deur doch het bovengedeelte van den oven in het begin van verval, de onderoven goed met een gave deur, een goed van steen gemetseld fornuis met ijzeren pot en deksel en ijzeren deur, een grootte houten trog welke door verhuurster in 1870 moet worden vernieuwd of door een nieuwen vervangen worden, een kleine trog van eikenhout en in goeden staat, en een goede werkbank met de navolgende losse gereedschappen: 1 ijzeren roerijzer, drie houten scheutsels en een schepbord, 1 broodspitter, 6 ijzeren platen en 1 ijzeren broodplaat, 1 beschuitenmes, 6 planken, 5 Sint-Nicolaas prenten, 1 ijzeren balans met 2 schalen, 2 schrijfborden, 2 houten meelbakken, een goeden houten unster, 1 stoffer, 2 smeerpotten en 2 kwasten, alles in goeden staat…”

Meer over de geschiedenis van ‘bakker Kampherbeek’ in Radewijk valt te lezen in het eind 1999 gepubliceerde boek ‘Het Boek van Roke’.