Toen, op 26 juli 1963: de winkel van Borneman.

In Het Noord-Oosten van 26 juli 1963 werd uitvoerig aandacht besteed aan de opening van het nieuwe winkelpand van de familie Borneman aan ’t Oosteinde 2:

“Toen de heer D.J. Makkinga als voorzitter van de Hardenberger Handelsvereniging veronderstelde dat de zaak van smederij Borneman naast het pand van Maison Raak al wel honderd jaar zou zijn, bleek hij aan de voorzichtige kant te zijn. Borneman beschikte nog over de oorspronkelijke stukken, waaruit bleek dat de smederij daar 102 jaar geleden reeds was gesticht, en het is toch wel bijzonder verheugend om dan te mogen zien dat zo’n oude zaak met een nieuwe glans naar voren komt als hier het geval is. Een prachtig winkelinterieur, aangepast aan de eisen van de nieuwe tijd; met flinke voorraden en toch ook weer geheel in het kader van het oude vak: ijzer en staal. Betrouwbaar tot en met, zoals de familie Borneman dat nu sedert meer dan een eeuw heeft nagestreefd…”

We vragen ons af… zou de fam. Borneman die oorspronkelijke stukken nog altijd bezitten? We horen ’t graag!

De fam. Borneman bij de openingsplechtigheid.

Borneman is winkelier wil ik graag arnbarger zingen. ‘k Heb uutrekkend honderd joar. Stund Bornemans geslachte kloar Gien uusvrouw smeet heur ettenspot. Al zwat, vot, Doarveur weure ’t ze kwam weur engsel of knapt, op he lapt, op raand barst, dichtepast lekken. Nun breedn baand ullenvuur, Eul smeulend zakien wel sekuur Met mekare. platte tange achter heerd het Borneman Sinds Borneman arnbarg kopen Bij Borneman, Oostnende etwie, lacht börger, arbeidsman, mevrouw gebruken verlègen prusen kwam, woonplaats nam, klaanten. alles kopen Wordt hum nearge egund. alle kaanten, Want Borneman stiet aaltied kloar Dàt weet Henduk Loar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.