Toen, op 14 februari : 1967 Mark Rutte’s roots in Collendoorn.

0212_Rutte

Wist u dat de grootmoeder van onze minister-president Mark Rutte van geboorte afkomstig was uit Collendoorn? Nee? Nou let op:

Mark Rutte is op 14-02-1967 geboren in Den Haag als zoon van Izaak Rutte en Hermina Cornelia Dilling.

Hermina Cornelia Dilling is de in 1923 geboren als dochter van Klaas Dilling en Johanna Fredrika Heetderks van Munster. Deze traden op 31 oktober 1907 in het huwelijksbootje in het gemeentehuis van Ambt Hardenberg in Heemse. Dat huwelijk liep op de klippen in 1931.

Johanna Fredrika Heetderks van Munster was op 28 juni 1888 geboren in Collendoorn als dochter van hoofdonderwijzer Antoni Arnoldus Heetderks van Munster en Petronella Hermanna van den Nulft.

Over de hoofdonderwijzer Antoni Arnoldus Heetderks van Munster kunt u meer lezen op de pagina die we over hem hebben gemaakt op onze website. We zijn namelijk bezig om een totaaloverzicht te maken van al het onderwijzend personeel dat aan de openbare lagere scholen heeft gestaan. Nieuwsgierig? Bekijk onze vorderingen op:

2 reacties op Toen, op 14 februari : 1967 Mark Rutte’s roots in Collendoorn.

 1. Hee wat leuk Dinah!

  Ik zag toevallig het linkje bij zijn vader, in de Wikipediapagina van Mark Rutte, want lag vannacht maar na te denken hoe zijn voornaam alweer was, dus bezocht die pagina. Want iedereen noemt hem zowat bij zijn achternaam, alsof dergelijke mensen geen voornaam meer lijken te hebben.

  Goh, dat ie dus ook een Nederlands Hervormde achtergrond heeft…
  …die inslag heeft ie denk ik ook wel, een beetje dan. 😉

  Dag,

  Harry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.