Toen, op 16 september: opening Prins Bernhardbrug.

Op donderdag 16 september 1965 werd de Prins Bernhardbrug, de brug in de Europaweg te Hardenberg, officieel geopend. Het Noord-Oosten van vrijdag 24 september schreef daarover:
“De opening van de Prins Bernhardbrug is vorige week donderdag een gebeurtenis geworden, die zowel de overheidsinstanties als de eigen bevolking gelegenheid bood om zich even heel nadrukkelijk te bezinnen over de industrialisatie van Noord-oost Overijssel. Men deed dat op een prettige wijze. De expositie van de industriĆ«len in en bij het gemeentehuis gaf fleur aan de dag en de ontmoeting werd geen spel van ‘aap-wat-heb-je-mooie-jongen’, maar een nuchter onderhoud, waarbij men op welwillende wijze zei, wat hier in het geding is.

Eerst was daar die ontvangst in de hal van het gemeentehuis. De gemeenteraad was vanzelfsprekend aanwezig. De Commissaris van de Koningin kwam en tal van andere genodigden die rechtstreeks of zijdelings iets te maken hadden met de bouw van de Prins Bernhardbrug in de Europaweg.

Burgemeester Slot geleidde zijn hoge gasten daarna naar de brug, waarbij hij drs. Bakker uitnodigde om de officiĆ«le openingsdaad te verrichten en daarna over de brug te komen. Drs. Bakker nam meteen de aanwezigen voor zich in door te herinneren aan de opening van het nieuwe gemeentehuis, een gebeurtenis die hij meemaakte als burgemeester van Hoogeveen. Hij vond het nu een grote eer om de brug te mogen openen, die genoemd is naar de ere-burger van de stad, Prins Bernhard, die toen zo welwillend is geweest om de opening van ’t gemeentehuis te verrichten.”

Volg ons ook op https://www.facebook.com/historischeprojectenhardenberg/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.