Ontslag burgemeester Bramer.


Bij schrijven van 25 november 1940 van de ‘Reichskommissar für die besetzten Niederländischen Gebiete’, vandaag precies 76 jaar geleden, werd Christiaan Frederik Bramer met onmiddellijke ingang ontslag verleend als burgemeester van de gemeente Stad Hardenberg.

Christiaan Frederik Bramer was geboren op 2 december 1875 te Boxum in de gemeente Menaldumadeel, als zoon van ds. Gerrit Bramer en Johanna Geertrui te Raa. Hij was op 2 juni 1898 te Menaldumadeel in het huwelijk getreden met Janke Tamminga.

Op donderdag 23 april 1931 was Bramer geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Stad Hardenberg. Hij was de opvolger van Bauke Schuite die op 21 februari van dat jaar ‘in het harnas’ was gestorven. Bramer was bij koninklijk besluit van 31 maart benoemd. Bramer behoorde tot de vooraanstaande anti-revolutionairen in dit deel van Overijssel. Hij was vele jaren lid van de raad van de gemeente Hellendoorn en vanaf 1919 wethouder aldaar. Ook was hij vanaf 1913 lid van de Provinciale Staten van Overijssel en vanaf de oprichting commissaris van de N.V. IJsselcentrale.

Bramer overleed op 28 maart 1944 te Hardenberg, in de ouderdom van 68 jaar.

1 reactie op Ontslag burgemeester Bramer.

  1. Er mag nog wel even bij vermeld worden dat hij werd ontslagen omdat hij weigerde het bevel op te volgen om een Joodse wethouder te ontslaan. Nota bene een week voordat hij met pensioen zou gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.