Mariënberg begroette Wilhelmina.


Koningin Wilhelmina maakte op 4 juli 1907 een rondreis door Drenthe en stopte met haar koninklijke trein op verschillende plaatsen, zo ook in Mariënberg.


Deze ‘koninklijke trein’ stamde uit 1903. In dat jaar kreeg de koningin beschikking over twee salonrijtuigen, een bagagewagen en een keukenwagen. Deze hadden de nummers 1 – 5. Zij deden dienst tot 1940.
De dag na de korte stop in Mariënberg schreef het Salland’s Volksblad:
“De burgemeester van Ambt Hardenberg brengt uit naam van Hare Majesteit de Koningin en Zijn Kon. Hoogehuis den Prins, dank aan de ingezetenen van Ambt Hardenberg voor de hulde, bij het kort oponthoud te Mariënberg aan Hare Majesteit en Zijne Koninklijke Hoogheid bewezen. Heemse, 4 juli 1907, W.H. de Chalmot.”
Mariënberg. De koninklijke trein had alhier een paar minuten oponthoud. Een talrijke menigte had zich bij het station opgesteld, waaronder de burgemeester en wethouder van Ambt Hardenberg. De burgemeester had de eer met H.M. en den Prins enige woorden te wisselen en onder het geroep van een luid Hoera! Leve de koningin, ging de tocht voorwaarts.”3 reacties op Mariënberg begroette Wilhelmina.

  1. Marina, U heeft gelijk : het is niet Mariënberg, maar Amsterdam CS.
    Foto is gemaakt op 30 aug. 1948, kon. Wilhelmina arriveert

    Excuus: heb het nagekeken en het is Amstel Station, 30 aug. 1948

  2. Marina, U heeft gelijk : het is niet Mariënberg, maar Amsterdam CS.
    Foto is gemaakt op 30 aug. 1948, kon. Wilhelmina arriveert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.