Jugendstilpand, zuivelwinkel Eggengoor.

In het kader van ons project ‘oude huisplaatsen’, nemen we u vandaag graag mee naar de locatie Voorstraat/Kruissteeg in stad Hardenberg.

De geschiedenis van het pand met Jugendstil-kenmerken aan de Voorstraat 18 hebben we eerder al uitgebreid beschrijven in een artikel, maar nu hebben we het ook kadastraal helemaal ‘in kaart’ gebracht. Het pand was tussen de afgelopen twee eeuwen in handen van bakker en tapper Ter Steeg, drogist Koeslag, slager Leman, slager Jacobs, melkboer Eggengoor en elkaar opvolgende Chinezen…

We beschrijven de geschiedenis van die hoeklocatie tussen 1800 en heden. We wensen u veel plezier bij het lezen van deze tweede aflevering in de nieuwe reeks HBH (Historische Bijdragen Hardenbergh) over de geschiedenis van Hardenberg en omgeving en graag vernemen we uw reactie!

Op 3 april 2016 presenteerden we u onze tweede digitale historische bijdrage. Naast het schrijven, samenstellen en publiceren van boekwerken, heeft het bestuur van de Stichting Historische Projecten besloten om af en toe een kant-en-klaar historisch verhaal te presenteren. Zo’n bijdrage is te groot om ‘even’ hier op Facebook te plaatsen. Vandaar dat we het als PDF-bestand op onze website www.historischeprojecten.nl hebben geplaatst. De eerste bijdrage ging over de geschiedenis van het vroegere ‘Jachthuis’ in Lutten.

Deze bijdrage ging over het zgn. ‘Jugenstilpand’, gelegen op de hoek van de Voorstraat en de Kruissteeg, daar waar vroeger de Zuivelhandel van Eggengoor en de laatste decennia Chinees-Indische restaurants gevestigd waren.

Zie bovenstaande link.

Volg ons ook op https://www.facebook.com/historischeprojectenhardenberg/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.