Jubileum veldwachter Schuldink.

Op donderdag 9 juni 1904 herdacht gemeenteveldwachter Schuldink de dag waarop hij 25 jaar daarvoor zijn ambt aanvaardde. In het Salland’s Volksblad lezen we dat Schuldink ‘steeds met onverdroten ijver de belangen der gemeente Ambt Hardenberg behartigd en altijd heeft getoond een man op zijn post te zijn’.

Schuldinks jubileum ging niet ‘geheel onopgemerkt voorbij’. Van het gemeentehuis in Heemse wapperde de driekleur. De jubilaris werd bezocht door de gemeenteraad en bij monde van de burgemeester werd hem gezegd dat men volkomen over zijn dienst en gedrag tevreden was. Als blijk van waardering werd de veldwachter een gratificatie van 25 gulden verleend. De krant besloot met de wens: ‘Het is te hopen dat onze veldwachter Schuldink nog vele jaren in dienst van de gemeente werkzaam moge zijn’.

0609_gemeenteveldwachters


Veldwachter Jannes Schuldink zien we geheel rechts op de foto afgebeeld. Geheel links zit zijn collega Pissuise, gevolgd door veldwachters Jansen en De Jong.

Jannes Schuldink was geboren op 21 maart 1845 te Baalder, als zoon van Egbert Schuldink en Johanna Blaauwkamp. Hij trouwde in 1867 met Hermina Schutte. In 1914 ging de veldwachter met pensioen, waarna hij in diens functie werd opgevolgd door zijn zoon Egbert.

Volg ons ook op https://www.facebook.com/historischeprojectenhardenberg/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.