Toen, op 14 september 1963: Bedrijven aan de Burgemeester Schuitestraat.

Bij de auto staan de neven Freek (van Hilbertus) en Freek (van Jan Willem) ‘met de sigaar’ Baarslag, de beide latere directieleden van het expeditiebedrijf.

Deze kleurendia is gemaakt op 14 september 1963. We zien de Burgemeester Schuitestraat, ter hoogte van de Eltem, de vestiging van de N.V. Leeuwarder Textielmaatschappij. In 1929 was de fabriek met tien werknemers van start gegaan in een oud schoollokaal in de Wilhelminastraat. Twee decennia later waren meer dan 150 arbeiders in dienst van de grootste fabriek in onze regio. Zij werkten er grotendeels aan de lopende band.

Vóór de fabriek staan drie vrachtauto’s van het merk DAF van Expeditie Baarslag, die aan de overzijde van de straat haar vestiging had. De voorste truck heeft een karakteristieke cabine met een grille met drie horizontale, brede chroomstrepen. Dit type rolde in 1959 voor het eerst van de band. De familie Baarslag heeft van generatie op generatie gewerkt in de transportsector. In de negentiende en het begin van de twintigste eeuw waren ze beurtschippers op de Vecht en de Dedemsvaart.

Volg ons ook op https://www.facebook.com/historischeprojectenhardenberg/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.