Sloop van het ‘Jugendstilpand’? (deel 2)

Eerder deze week berichtten we al over de serieuze plannen die er zijn tot afbraak van het voormalige Chinees-Indisch restaurant aan de Voorstraat waar vroeger de ‘Zuivelwinkel’ van Eggengoor gevestigd was. De Historische Vereniging Hardenberg wil zich hard maken voor behoud van minimaal de markante voorgevel. Wij (Stichting Historische Projecten) sluiten ons daar vanzelfsprekend bij aan.

Vandaag meldt de Stentor dat ook de PvdA in Hardenberg zich daarvoor in wil zetten. Ze gaan schriftelijke vragen stellen aan het College van B&W en willen onderzocht hebben in hoeverre het mogelijk is om de voorgevel te behouden.

Wij hopen dat er meerdere politieke partijen zijn die dit een goed voorstel vinden en die zich aansluiten bij het initiatief van dhr. Rein Jonkhans. Het kan en mag toch niet zo zijn dat ook dit oude pand volledig tegen de vlakte gaat. De link met de joodse geschiedenis zou, wat ons betreft, de doorslag moeten geven. Door de Jugendstil-kenmerken van de voorgevel juist aan te zetten, kan de exploitant een uniek stukje Hardenberg etaleren. We zullen onze volgers zoveel mogelijk blijven informeren over de voortgang van deze zaak.

https://www.destentor.nl/…/pvda-wil-jugendstil-gevel-behou…/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.