Toen, op 6 oktober 1906: 40-jarig huwelijk Bruins-Meijboom.

106_Bruins

Op 6 oktober 1906 werd het 40-jarig huwelijksfeest gevierd van Herman Bruins en Zwaantje Meijboom. Dit groepsportret is tijdens het feest gemaakt door fotograaf Sanders uit Coevorden. We zien het echtpaar in het midden zitten, in donkere kleding, geflankeerd door kinderen en kleinkinderen.

Herman was in 1842 geboren in Heemse als zoon van calicots-fabrikant Kars Bruins en Johanna Hermina Wandscheer. Hij trouwde op 6 oktober 1866 te Meppel met koopmansdochter Zwaantje Meijboom. Zij was daar geboren. Uit hun huwelijk zijn zes kinderen geboren, twee dochters en vier zoons. Het kleinste kindje op de foto was de in augustus geboren kleindochter Zwaantje. We zien haar op schoot bij moeder Geziena Jantina Bruins-van Tarel, rechts van opa Herman.

Volg ons ook op https://www.facebook.com/historischeprojectenhardenberg/

2 reacties op Toen, op 6 oktober 1906: 40-jarig huwelijk Bruins-Meijboom.

  1. Geachte Dinah, enige tijd geleden reageerde ik op de familiefoto, gemaakt tergelegenheid van het 40 jarig huwelijks feest Bruins- meijboom. Ik ben er nog steeds erg blij mee. Maar deze week las ik de tekst onder de prent. Daar staat te lezen dat rechts van hem Geziena met Zwaantje zit. Helaas voor u moet ik dat verbeteren. Naast gan hem zit zijn oudste dochter Johanna Hermina, die in 1905 trouwde met Yske Jelle de Jongh. In 1906 kregen zij een zoon. Syne Jan geheten. Hij is dat kleine schriele mannetje in jurkje. Dat was toenter tijd normaal ook voor jongens. Syne trouwde in 1932 met mijn moeder en kregen 5 kinderen. Mijn opa overleed toen mijn vader een jaar of 15-16 was aan de gevolgen van een toen niet te behandelende pernicieuze anaemie. Oma overleed in de jaren 1950. Ze was op het laatst een klein vogeltje. Ik hoop dat ik iets heb kunnen bijdragen aan het verleden van Hardenberg. Groetjes Jet Hamel-de Jongh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.