Motorcross in Sibculo.

Op tweede paasdag, maandag 19 april 1976, werden voor de zevende keer in Sibculo motorcrosswedstrijden gehouden. Zo’n 5.500 bezoekers werden er geteld. De wedstrijden zelf waren weer even spannend en spectaculair als de voorgaande jaren. Burgemeester Van Splunder had zich weer bereid verklaard zijn tweede paasdag gedeeltelijk op te offeren om het sportieve festijn officieel te openen.

Er deden in totaal 200 renners mee aan de wedstrijden, die zowel in de zijspan- als in de gewone tweewielige klasse werden verreden. Het vijftienhonderd meter lange parcours was dit jaar voor het eerst met bijna tien meter verbreed, een extra aanpassing in verband met de zijspancrossers. Uit ons gebied haalde Henk Hamhuis uit Hardenberg met zijn Ossa de derde plaats in de 250cc-klasse.

Eerste in de 50cc-klasse werd Erik Mulder uit Eerbeek op een Kreidler. Freek Wilmerink uit Okkenbroek, op een Aspes, werd eerste in de 125cc en Johan Besselink uit Hengelo pakte op zijn Maico de eerste prijs in de 250cc. Harry Borgelink met bakkenist Joop Bouwhuis uit Rietmolen werden eerste in de zijspanklasse.

1 reactie op Motorcross in Sibculo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.