Kleuterschool geopend in Welgelegen.

0103_kleuterschool

Op 3 januari 1955 werd de kleuterschool in ‘Huize Welgelegen’ geopend. Het Salland’s Volksblad schreef enkele dagen later:

Een groot aantal dames en heren had maandagavond de kou getrotseerd om aanwezig te zijn bij de officiële opening van de chr. kleuterschool, welke tijdelijk is ondergebracht in ‘Welgelegen’. Weinig zal de oude douairière, die als oudste inwoonster dezer gemeente overleed, vermoed hebben dat na haar heengaan deze villa onderdak zou bieden juist aan de allerkleinsten: een zuigelingenbureau, een kleuterschool…

Nog maar kort geleden kwamen de plannen op, nl. op het Oranjefeest te Heemse, zo vertelde ons de algemeen adjuncte mevr. Blok. Mevrouw Blok had mevr. Overeem hierover aangeklampt en kan dus de ‘geestelijke moeder’ van de kleuterschool worden genoemd. De volgende morgen heeft men direct mevr. Kampherbeek opgebled, waarna deze dames met jeugdige voortvarendheid de zaak op poten hebben gezet. Er werden al spoedig meer dan vijftig kinderen opgegeven, zodat er nu al een tekort aan ruimte is en men heeft laten afvallen wie straks naar de gewone school moeten.

2 reacties op Kleuterschool geopend in Welgelegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.