Het Willem Snel-gemaal.

Het Noord-Oosten van 20 augustus 1965 meldde:
“Het waterschapsbestuur ‘De Bovenvecht’ heeft destijds besloten om uit dank voor de grote steun die wijlen de heer Snel als secretaris-ontvanger van het waterschap heeft verleend, zijn persoon en zijn werk te eren door het nieuwe gemaal bij Gramsbergen de naam ‘Willem Snel’ te geven. Het bouwwerk is nu gereed. De plechtige tenaamstelling zal nu plaats vinden op vrijdag 3 sept. a.s. Het gemaal, dat geplaatst is bij de Koningsbrug in de weg Gramsbergen-Hardenberg, heeft zijn deugdelijkheid al bewezen bij de overvloedige regenval in de maand juli toen in deze contreien honderden bunders wei- en bouwland onder water stonden en veel hooi en andere veldgewassen als aardappelen en bieten verloren dreigden te gaan.”

Willem Snel (1907-1964).

Anno 2015 is de naam op het gemaal verdwenen. Wie heeft er nog een afbeelding van het Willem Snel-gemaal waarop de naam duidelijk te lezen is? Dit in verband met mogelijke restauratie.

2 reacties op Het Willem Snel-gemaal.

  1. L.S.,
    Op zoek naar een site over gemalen kwam ik toevallig op het spoor van uw site en zo bij het gemaal van mijn vader Willem Snel. U vroeg naar afbeeldingen van de naam.
    Ik beschik momenteel over (kopieën van) een tweetal foto’s. Als u mij een e-mailadres toestuur, zal ik de kopieën doorsturen.
    Met vriendelijke groet,
    Tineke Snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.